Ga verder naar content

Online borrelen is anders. Echt anders.. Hoe creëer je de sfeer ‘alsof’ je toch tegenover elkaar zit met collega’s of vrienden? Wij hebben de code bij-na gekraakt (maar écht borrelen blijft leuker..). We geven je 5 tips om je digitale borrel een mega succes te maken. Proost!

 

Tip 1: Regel een lekkere online playlist

Veel websites adviseren om géén muziek af te spelen tijdens je digitale vrijmibo. Hoezo niet?! Zonder muziek is de digitale vrijmibo een saaie bedoeling. Komt het gesprek al moeilijk op gang? Stiltes zijn dodelijk. Maar hoe regel ik het dan wel goed? Zorg ervoor dat iedereen individueel een playlist opzet. Zachtjes.. en als achtergrondmuziek. Deel je muziek niet met iedereen want dan versta je niemand meer. Op zoek naar lekkere borrel playlists? Kijk op Spotify en zoek naar “Digiborrel.nl”.

 

Tip 2: Zorg voor entertainment tijdens je digitale vrijmibo

“Pubquiz” en “online games” zijn momenteel enorm populaire zoektermen in Google. Entertainment is een belangrijke toevoeging voor jouw digitale borrel met je kantoor. Maar hoe pak je de entertainment aan? Je kunt je digitale vrijmibo natuurlijk door Digiborrel.nl laten organiseren. Wij hebben borrelhits zoals “Ranking the Colleagues” en “Truth or Fiction”. Liever zelf organiseren? Kijk dan eens naar tools als Sendsteps. Via deze simpele tool kun je heel makkelijk een mooie pubquiz maken.

 

Tip 3: Zorg dat iedereen wat te drinken heeft

Je collega’s hebben in tijden van Corona wat extra motivatie en waardering nodig. Thuis werken is soms zwaar. Via internet zijn er meerdere aanbieders van borrelboxen. Je kunt je collega’s verrassen maar je kunt er natuurlijk ook een zelf samenstellen. Zorg dan voor een drankje, wat hapjes en een gezellig kaartje. Via digiborrel.nl bestel je al vanaf €11,95 een borrelbox voor je collega’s.

 

Tip 4: Een goede voorbereiding is su-per belangrijk

Zorg dat iedereen voorbereid is, de juiste software heeft gedownload vóór de borrel. Voorzie de borrelaars van de juiste informatie: waar, wanneer, hoe en hoe laat. Gaat dit mis? Dan is de digitale borrel al een stuk minder gezellig. Kies ook voor goede software voor je digitale borrel. Je kunt het doen via: Google Hangouts, Slack of Zoom. En nee.. we worden hier niet voor betaald ?.

 

Tip 5: Bedenk een thema voor je vrijmibo

Laat collega’s hun best doen om hun thuiswerkplek aan te kleden met een thema. Laat ze creatief zijn en een beetje voorpret hebben. De eerste minuten zijn dan natuurlijk al direct leuk. Geen inspiratie? Digiborrel.nl heeft een hele lijst met thema’s die je gratis kunt downloaden.